Minder zout, zelfde smaak

Van zout heb je maar weinig nodig. Toch zit in heel veel producten zoals bijvoorbeeld vleeswaren, kant-en-klaarmaaltijden, soepen, pizza's, sauzen en hartige snacks veel zout.

Hierdoor krijgen de meeste mensen 'ongemerkt' veel te veel zout binnen Natrium (zout) is één van de grootste smaakmakers in de meeste voedingsmiddelen en is ook noodzakelijk voor het menselijk lichaam Teveel natrium (zout) is niet gezond  dit zorgt voor een verhoogde bloeddruk en hangt samen met grotere kans op hart- en vaatziekten.

Per dag is het maximum voor een volwassene 6 gram, maar voor iedereen is het gezond om minder zout binnen te krijgen.
(80% van het zout dat we binnenkrijgen zit al in eten en drinken. De overige 20% voegen we toe  bij het koken of aan tafel.) Daarom zijn wij overgeschakeld naar een zoutvervanger waarmee wij 35% tot 50% minder natrium (zout) verwerken in onze eigengemaakte producten. Zoals u van ons gewend bent, zijn wij altijd met smaakvolle en mooie producten bezig. Daarnaast zorgen wij dat u als consument de gezonde en verantwoorde producten krijgt welke u verdient.