Nieuws

Minder zout dezelfde smaak

Van zout heb je maar weinig nodig. Toch zit in heel veel producten zoals bijvoorbeeld vleeswaren, kant-en-klaarmaaltijden, soepen, pizza's, sauzen en hartige snacks veel zout. Hierdoor krijgen de meeste mensen 'ongemerkt' veel te veel zout binnen

Natrium (zout) is één van de grootste smaakmakers in de meeste voedingsmiddelen en is ook noodzakelijk voor het menselijk lichaam

Teveel natrium (zout) is niet gezond  dit zorgt voor een verhoogde bloeddruk en hangt samen met grotere kans op hart- en vaatziekten.
Per dag is het maximum voor een volwassene 6 gram, maar voor iedereen is het gezond om minder zout binnen te krijgen.
(80% van het zout dat we binnenkrijgen zit al in eten en drinken. De overige 20% voegen we toe  bij het koken of aan tafel.)

Daarom zijn wij overgeschakeld naar een zoutvervanger waarmee wij 35% tot 50% minder natrium (zout) verwerken in onze eigengemaakte producten.

Zoals u van ons gewend bent, zijn wij altijd met smaakvolle en mooie producten bezig. Daarnaast zorgen wij dat u als consument de gezonde en verantwoorde producten krijgt welke u verdient.


Welke slager maakt het beste Zeeuwse spek?Persbericht
Er staat een trofee klaar voor de slager die het lekkerste Zeeuws spek vervaardigt. Zeeuwse slagers kunnen zich inschrijven tot 28 september inschrijven.
Tot nu toe hebben zich acht slagers aangemeld voor de spekcompetitie.
Het Zeeuws spek wordt gekeurd door een vakjury. Gedeputeerde Jo-Annes de Bat maakt de winnaar 13 oktober bekend tijdens de bijeenkomst 'Zeeland werkt in food'. De Bat reikt ook de Zeeuws spek Trofee uit.


Persbericht: Bloesem magazine