Slagerij Mieras

Slagerij Mieras


Vraag ons naar de bereidingsadviezen

De grote stukken vlees zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en kip. Naast deze producten hebben wij u ook het lekkerste gehakt om uw eigen burgers van te maken.

Wat is er nu mooier dan grote stukken vlees, vol aandacht met het vlees bezig te zijn om het lekkerste resultaat te behalen en dit vervolgens vol trots met familie en vrienden te delen.

Het klinkt moeilijk, maar wij maken het mogelijk voor u! Vanwege het feit dat wij zelf slachten krijgen wij de mooiste stukken vlees in handen. Wij snijden het op het gewenste formaat en u kan aan de slag om het vlees te kruiden en te bereiden. Al deze producten zijn te bereiden in de oven of op de barbecue.

Als u op kolen barbecuet raden wij u onze kokosbriketten aan. Deze branden langer, schoner en zijn duurzaam omdat ze worden gemaakt van kokosschillen. Daarnaast denken wij graag met u mee over de bereiding van het vlees.

Het overgrote deel van de producten die hier beschreven staan zijn slechts beperkt verkrijgbaar, vanwege deze reden willen wij u vragen om vooraf contact met ons op te nemen zodat wij hier tijdens onze productie rekening mee kunnen houden. Het kan ook voorkomen dat een product niet verkrijgbaar is en dat u moet wachten tot wij weer hebben geslacht. Als dat geen optie is hebben wij altijd een mooi alternatief. Mocht u opzoek zijn naar een product wat hier niet staat beschreven, neem dan contact met ons op en hopelijk kunnen wij u van dienst zijn.


Ribeye

Vanaf 500 gram | 100 gram € 2,17
Wat de ribeye zo speciaal maakt is de lichte dooradering van het vet. Dit maakt het vlees extra smakelijk.

Cote a los | Tomahawksteak

Vanaf ± 1300 gram | 100 gram € 2,65
Een prachtige steak van de zesrib met het bot eraan dit zorgt voor extra smaak en robuust karakter.

Entrecôte | Entrecôte aan een stuk

Vanaf 400 gram | 100 gram € 2,25
Mooi mager rundvlees met aan de onderkant een kleine vetrand. Lekker als steak of als groot vlees.

Bavette | Bavette steak

Vanaf 150 gram | 100 gram 2,15
Bavette is een vleesdeel uit de vang van het rund, de spier heeft harder moeten werken dan bijvoorbeeld de ossenhaas. Hierdoor is het vlees grof van draad waardoor het vlees minder mals is, maar veel meer smaak bevat.

Flanksteak | Vinkenlap

± 1000 gram | 100 gram € 2,25
De flanksteak/vinkenlap is ook een deel uit de vang van het rund. Het is een mager dun vleesdeel wat je na de bereiding in zo dun mogelijke plakken op de draad geportioneerd dient te worden.

Hollands varken

Wij slachten Hollandse varkens die opgroeien in onze omgeving, namelijk in Kruiningen. Onze varkens zijn IKB-gecertificeerd, klik hier voor meer informatie. Omdat wij ook hier weer beschikking hebben tot alle vleesdelen, kunnen wij de delen bewerken tot het product dat u wenst.

Procureur | Pulled pork

Vanaf 400 gram | 100 gram € 1,25
De procureur zit direct achter de kop van het varken, het is de varkensnek. Dit is een heerlijk gemarmerd stuk vlees waardoor het altijd zacht en sappig is. Hierdoor leent het product zich perfect voor Slowcooking, denk aan pulled pork. Bij ons heeft u keuze uit twee kruidenmelanges voor een fijne kruiding voor de pulled pork, tenzij u liever zelf de melange samenstelt natuurlijk.

Varkensribstuk | Pork rack

Vanaf 400 gram | 100 gram € 1,65
Kerntemperatuur 60 ˚C
Dit is een zeer mooi stuk vlees om te bereiden. Het ribstuk is in iedere gewenst formaat te verkrijgen en dat met of zonder zwoerd. Tijdens de bereiding wordt het zwoerd knapperig wat dus een lekkere smaakvolle korst vormt. En met de kruiding van dit product kunt u alle kanten op gaan, ook is dit product erg geschikt om te vullen, mocht u dit willen snijden wij het vlees graag in zodat u het alleen hoeft te vullen en dicht te binden.

Varkensschouder | Boston Butt

± 1000 gram | 100 gram 0,89

Ook de varkensschouder is geschikt voor Slowcooking, de bereiding is hetzelfde als bij de procureur alleen hier haal je het vlees van het bot. Dat geeft weer een extra touch aan je pulled pork.

Maar naast Slowcooking is het product ook erg geschikt om te grillen, het vet wordt ingesneden zodat de kruiden verder in het product dringen en om te zorgen dat het vlees tijdens de bereiding zichzelf blijft bedruipen met vet waardoor het erg smaakvol wordt.

Hollands speenvarken aan het spit

Vanaf 22 kg voor ongeveer 30-40 personen | prijs op aanvraag
Een hollandsspeenvarken wat wij volledig voor u op smaak brengen, garen en vervolgens op uw gelegenheid alles verzorgen wat er bij een speenvarken komt kijken. Dus wat het vlees betreft heeft u geen omkijken. Mocht u interesse hebben om het speenvarken zelf te grillen boven het spit is dit ook mogelijk en kunt u gebruik maken van ons spit. Houdt er rekening mee dat het speenvarken drie weken voor de gewenste datum bij ons besteld dient te worden.

Gildehoen (hubbard ras)

Wij kiezen voor de gildehoen omdat het een heerlijke kip is met een eerlijk verhaal, het is een kip die langzaam opgroeit, beschikt over veel leefruimte en daarnaast ook nog vrij is van antibiotica! U kunt bij ons de hele kip verkrijgen maar daarnaast ook alle delen zoals kippendijen, poten en filet.

Lees meer op www.gildehoen.com

Zeeuws lamsvlees

De lammeren die wij slachten zijn lammeren die worden geboren en opgroeien in Wemeldinge. Wij staan in nauw contact met de hobbyboer, het is namelijk de oud-eigenaar van de slagerij. Naast het slagersvak heeft hij veel passie voor schapen, wat ieder jaar resulteert in erg mooie lammeren!

.

Lamsnek

Vanaf 300 gram | 100 gram € 1,99
De lamsnek is erg geschikt voor een heerlijke stoofpot in de oven, na het kruiden en aanbraden van het vlees kan het de oven in met de gewenste groenten. En 6 uur later zet u een product op tafel wat enorm mals is en volledig uit elkaar valt.

Longhaas | Hanging tender | Onglet

± 500 gram | 100 gram 1,80
Kerntemperatuur 52 - 54˚C
Veel benamingen voor hetzelfde stuk vlees, de longhaas is een ware specialiteit in Frankrijk hier is de longhaas vrij onbekend. Terwijl het een heel mooi stuk vlees is en het een eigen smaak en structuur heeft ten opzichte van andere producten. Het is erg belangrijk om de longhaas niet verder te garen dan een kerntemperatuur van 52˚C boven deze tempratuur wordt het vlees wat stugger.

Rosbief | Roast beef

Vanaf 300 gram | 100 gram € 1,69
Een heerlijk stuk mager vlees met een fijne structuur. Aanbraden in de pan en verder garen in de oven, het kan eigenlijk niet misgaan. Met de rosbief zijn vele variaties mogelijk denk aan heerlijke gevulde rosbief.

Staartstuk | Pichana

± 1000 gram | 100 gram € 3,02
Het staartstuk is vergelijkbaar met een stuk rosbief maar dan met een mooi vetbedekking aan de onderzijde. Tijdens de bereiding leg je het stuk met het vet naar boven, hierdoor smelt het vet een beetje en geeft het een heerlijke smaak vrij.

Kogelbiefstuk | Hollandse Biefstuk

Tot 2000 gram per deel | 100 gram € 3,25
Kerntemperatuur 52 - 54˚C
Heerlijk mals en mager stuk vlees, het product en de bereiding komt overeen met een stuk rosbief, maar de biefstuk is veel fijner van structuur en dus malser.

Diamanthaas | Diamanthaas medaillons

± 600 gram | 100 gram € 2,89
Diamanthaas is samen met longhaas en bavette een van de vergeten vleesdelen. Dit is oprecht zonde want ook dit stuk vlees is van hoge kwaliteit. Het stuk bevindt zich in de schouder en stond lang bekend als Jodenhaas.

Varkensbuik | Buikspek

Vanaf 300 gram | 100 gram 0,86
De varkensbuik is een veelzijdig product, wij snijden er speklappen van, daarnaast maken wij er diverse vleeswaren van zoals Zeeuwspek, ontbijtspek en gegrild ontbijtspek. Het buikspek is eenvoudig te bereiden en het resultaat is verbluffend. Een stuk van een kilo gaart u 3 uur lang op 140 ˚C vervolgens 20 minuten op 220 ˚C om een krokante korst op het buikspek te vormen en u kunt uw buikspek die u volledig zelf heeft gekruid en bereid op tafel zetten!

Rauwe Spareribs

± 500 gram per stuk | 100 gram 1,10
Kerntemperatuur 52 - 54˚C
Mooie spareribs van onze IKB-varkens wij verwijderen het vlies van de spareribs en u kunt aan de slag met de kruiding en het marineren van de sparerib.

Voorgegaarde spareribs

Vanaf 150 gram per stuk | 100 gram 1,40
Hiervoor gebruiken wij de spareribs die u rauw bij ons kunt verkrijgen, deze marineren wij in onze eigen gemaakte marinade en laten wij hier 12 uur in rusten en vervolgens worden de spareribs langzaam gegaard om zo de smaken en sappen optimaal te behouden. U hoeft de spareribs slecht af te bakken in de oven of lekker te grillen op de barbecue, en in een mum van tijd heeft u spareribs waar het vlees zo van het bot valt.

Vikinghammetje

± 300 gram per stuk | 100 gram 1,15
Dit product maken wij van onze varkensschenkels, het vlees wordt gepekeld, gegaard en gemarineerd. Dit is net als de spareribs een product wat u slechts hoeft af te bakken of te grillen. Zoals u op de afbeelding ziet is het product mooi van vorm en heeft het een eigen karakter vanwege het been wat erin zit.

Lamsrack

Vanaf 300 gram | 100 gram 4,15
Het welbekende lamsrack, hier kunt u kiezen voor het aantal ribben wat u wilt. En of u de ribbetjes helemaal schoongemaakt wil hebben of dat u juist nog vlees tussen de ribben wilt.

Lamskroon

Vanaf 600 gram | 100 gram 4,15
Lamskroon is hetzelfde product als de lamsrack, maar dan mooi in elkaar geschoven waardoor het wat luxer oogt dan een lamsrack.

Lamszadel

Vanaf 400 gram | 100 gram 2,60
Het lamszadel is de lende (onderrug) van het lam, hierna gaat de rug over naar de bout. Dit deel is mooi van vorm en bevat zeer malse delen als de lamsfilet en de lamshaas.

Lamsbout

Vanaf 400 gram | 100 gram 2,79
De lamsbout kent oneindig veel mogelijkheden, dit product kunt u bereiden met been, zonder been en gevuld met kruiden en weer dichtgebonden met het been er terug in. De lamsbout is een mooi groot stuk vlees wat altijd alle aandacht trekt.

Lamsschouder

Vanaf 400 gram | 100 gram 2,19
De lamsschouder is vergelijkbaar met de lamsbout alleen bevat het minder vlees rond het been en is het iets vetter. Hier kunt u kiezen voor lamsschouder met of zonder been.


*prijs wijzigingen voorbehouden