Slagerij Mieras |
...ons lichaam dagelijks gemiddeld 9 gram zout binnen krijgt? Dit is 30% meer dan goed voor ons is!
...wij altijd bezig zijn met het verbeteren van onze producten, zowel voor de gezondheid als op smaak?
...dat vlees en vleeswaren een belangrijke bron zijn van zout?
...dat wij gebruik maken van kaliumzout? Dit bevat 35 tot 50% minder natrium en is bloeddruk verlagend!
...wij onze vleeswaren hebben laten testen en dat het zoutgehalte minstens 25% verminderd is in combinatie met onze PURE producten?
...de smaak nog altijd hetzelfde is?
...u zelf een test kunt doen? Klik hier!
Lekker en verantwoord gaan heel goed samen. Dat bewijst Slagerij Mieras met het Pure logo. Het sluit naadloos aan op de trend van de bewuste consument. Producten met het Pure logo zijn vrij van MSG en fosfaten en bevatten geen declarabele allergenen, waardoor de producten hun eigen unieke smaak houden.
Pure is het antwoord op gezondheidstrends, op de internationale behoefte van zoutreductie in producten en houdt rekening met voedselallergieën en -intoleranties. Het vormt de basis voor alle nieuwe ontwikkelingen van Slagerij Mieras.
Veel voorkomende allergieën zijn reacties op melk, ei, vis, schaaldieren, noten, pinda, soja of sesamzaad. Daarom bevatten de Pure producten van Verstegen geen declarabele allergenen
Ei • Glutenbevattende granen • Lupine • Melk inclusief lactose • Mosterd • Noten • Pinda • Schaaldieren • Selderij •Soja • Sesamzaad • Sulfiet • Zwaveldioxide • Vis • Weekdieren
MSG (mononatriumglutamaat) is wellicht de bekendste smaakversterker. Bij verhoogde inname kan een overgevoeligheids-reactie optreden bij een hiervoor gevoelige groep mensen. De Verstegen Pure producten zijn vrij van MSG.
Met het Pure label reduceren wij ook het zoutgebruik in eindproducten. Te veel zout eten kan leiden tot een hoge bloeddruk. Een hoge bloeddruk verhoogt de kans op hart- en vaatziekten.
Van zout heb je maar weinig nodig. Toch zit in heel veel producten zoals bijvoorbeeld vleeswaren, kant-en-klaarmaaltijden, soepen, pizza's, sauzen en hartige snacks veel zout.
Hierdoor krijgen de meeste mensen 'ongemerkt' veel te veel zout binnen Natrium (zout) is één van de grootste smaakmakers in de meeste voedingsmiddelen en is ook noodzakelijk voor het menselijk lichaam Teveel natrium (zout) is niet gezond dit zorgt voor een verhoogde bloeddruk en hangt samen met grotere kans op hart- en vaatziekten.
Per dag is het maximum voor een volwassene 6 gram, maar voor iedereen is het gezond om minder zout binnen te krijgen.
(80% van het zout dat we binnenkrijgen zit al in eten en drinken. De overige 20% voegen we toe bij het koken of aan tafel.) Daarom zijn wij overgeschakeld naar een zoutvervanger waarmee wij 35% tot 50% minder natrium (zout) verwerken in onze eigengemaakte producten. Zoals u van ons gewend bent, zijn wij altijd met smaakvolle en mooie producten bezig. Daarnaast zorgen wij dat u als consument de gezonde en verantwoorde producten krijgt welke u verdient.